fbpx
Сьогодні
15:29 26 Гру 2019

Опитування: Зеленський і Разумков єдині політики в Україні, що мають позитивний баланс довіри

Фото Reuters

Позитивний баланс рейтингу довіри в Україні мають лише два політики: президент України Володимир Зеленський і голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, яке провів фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова 13-18 грудня.

Так, Зеленському довіряють 62% опитаних, не довіряє 31% (баланс довіри-недовіри + 31%).

Разумкову довіряють 48%, не довіряють 38% (баланс довіри-недовіри становить + 10%).

Переважає довіра до громадського діяча Олега Сенцова (довіряє 41%, не довіряє 36% – баланс + 5%).

Найгірший баланс довіри-недовіри мають п'ятий президент України Петро Порошенко (-66%), голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук (-61%), київський міський голова Віталій Кличко (-55%), міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко (по -54%), лідер партії "Опозиційна платформа – за життя" Юрій Бойко (-47%), який не живе в Україні, екс-кандидат у президенти, блогер Анатолій Шарій (-41%).

Далі за рівнем негативного балансу йдуть юрист Андрій Портнов (-37%), голова Офісу президента Андрій Богдан і лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія (по – 33%), лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук (-27%), прем'єр-міністр Олексій Гончарук (-16%).

Дослідження проводилося у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше повідомлялося: майже половина українців вважає, що події в країні розвиваються в правильному напрямі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: