fbpx
Сьогодні
13:42 26 Гру 2019

МВС хоче посилити покарання водіїв за наїзди на людей

Відповідні законопроекти про посилення покарання водіїв за наїзди на людей, які призводять до травмування чи загибелі, незабаром буде направлено до Верховної Ради, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Пропонуємо збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше ніж на 50 км год – 3,4 тис. грн (зараз 510 грн); за залишення місця ДТП – 3,4 тис. грн (зараз 255 грн) і передбачити можливість позбавлення права керування транспортними засобами на термін шість місяців за водіння особою, яка не має на це права, – 10,2 тис. грн (зараз 510 грн)", – сказав Геращенко під час зустрічі з представниками громадських організацій.

Окрім того, в МВС ініціюють зниження порога перевищення швидкості руху, з якого настає адміністративна відповідальність, з 20 км до 10 км, і пропонують не зараховувати керування транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння до кримінальних проступків. Але якщо наїзд на людину водій учинив під впливом алкоголю або наркотичних засобів, то відповідальність пропонують посилити.

Також заступник міністра додав, що в першому кварталі 2020 року планується запуск системи автоматичної фото- і відеофіксації перевищення швидкості.

"Система фото- і відеофіксації перевищення швидкості зараз працює в тестовому режимі в столиці. Функціонують відеокамери на п'яти проспектах Києва, і вже зафіксували понад 41 тис. випадків перевищення швидкості. Надалі камери буде встановлено в місцях, де стається найбільша кількість ДТП і найчастіше спостерігається перевищення швидкісного режиму водіями", – зазначив Геращенко.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: