fbpx
Сьогодні
16:05 26 Гру 2019

Кабмін зобов’язав Нафтогаз заплатити 8,5 млрд грн до бюджету

Кабінет міністрів України як акціонер Нафтогазу ухвалив рішення зобов'язати державну компанію виплатити 8,5 мільярда гривень дивідендів за 9 місяців 2019 року до бюджету. Оплату мають зробити до 27 грудня.

Відповідне рішення засідання акціонерів Нафтогазу від 26 грудня з'явилося на сайті Кабінету міністрів.

"Акціонерному товариству "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не пізніше 27 грудня 2019 р. спрямувати частину чистого прибутку за дев'ять місяців 2019 року в сумі 8,5 мільярда гривень на виплату дивідендів до державного бюджету в рахунок дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2019 році", — йдеться у рішенні уряду.

Зазначимо, що дивіденди з прибутку компанії, як правило, виплачують у наступний рік, що слідує за тим роком, за який отримали прибуток. Тобто, дивіденди за 2019 рік Нафтогаз мав би заплатити до бюджету у 2020 році.

Водночас в уряді зазначають, що заплачену зараз частину дивідендів врахують у 2020 році, коли підраховуватимуть загальну суму дивідендів компанії.

В уряді зазначали, що у 2019 році у бюджету виникли труднощі через недовиконання податкових надходжень. Це пов'язано з набагато з тим, що курс долару наразі є набагато нижчим, аніж закладали у бюджет на 2019 рік. Зокрема через недовиконання доходів в уряді збільшили план запозичень на 2019 рік на 10 мільярдів гривень.

Водночас до кінця 2019 року Нафтогаз має отримати майже 3 мільярди доларів боргу Газпрому за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, що Кабмін створив штаб для боротьби з падінням промисловості.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: