fbpx
Сьогодні
11:47 26 Гру 2019

Гончарук: Я не сказав би, що зміцнення гривні - це негативне явище

Зміцнення курсу гривні, що відбувається останнім часом, відображає зростання попиту на національну валюту, має свої плюси та мінуси, й не варто розцінювати його як негативне явище, заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Я не говорив би, що зміцнення гривні – це негативне явище… В Україні такі заходи показують нам, що якщо економіка зростатиме (а насправді це саме те, чого ми очікуємо, над чим працюватимемо), то, звісно, в нормальних умовах гривня зміцнюватиметься", – сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24".

Прем'єр назвав серед переваг підвищення курсу гривні, зокрема, зростання зарплат у доларовому виразі, здешевлення інвестиційного імпорту, тоді як негативно подорожчання нацвалюти впливає на експортерів та бюджет.

Гончарук не прогнозував курс у перші місяці нового року, зазначивши, що це більше прерогатива Національного банку.

Водночас він повідомив, що орієнтовно за підсумками лютого порушуватиметься питання про коригування макропрогнозу на 2020 рік і внесення відповідних змін до держбюджету.

"В умовах, коли активно змінюються макроекономічні умови, звісно, бюджет переглядатиметься. Це нормальний процес. Очевидно, що вже в перші місяці ми отримаємо новий макропрогноз. Сідатимемо з фахівцями Національного банку і плануватимемо, як нам реагувати на те, що відбувається", – сказав прем'єр.

Раніше повідомлялося, що гривня стала лідером у світовому рейтингу.

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: