fbpx
Сьогодні
10:18 26 Гру 2019

Держкіно виділить близько 50 млн грн на фільм "Бабин Яр"

Державне агентство України з питань кіно надасть 49,3 мільйона гривень державної підтримки на виробництво фільму "Бабин Яр".

Про це свідчить договір між Держкіно та компанією "Солар Медіа Інтертейнмент".

Державна підтримка складає 32 % від загальної вартості виробництва фільму.

Стрічка "Бабин Яр" буде копродукцією України та Німеччини. Прем'єра фільму в Україні планується у 2021 році.

Кінопроєкт історичної драми "Бабин Яр" став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно у жовтні 2019-го. Режисером та автором сценарію фільму є Сергій Лозниця, продюсером — Сергій Лавренюк.

"Бабин Яр сценариста та режисера Сергія Лозниці – це радикальний акт трансформації мови кіно. Для того, щоб відтворити на екрані гуманітарну трагедію, яка стала одним із символів ХХ століття, режисер Сергій Лозниця пориває із традиційним наративом і відмовляється від концепції "головного героя", — зазначили у Держкіно.

Нагадаємо, проєкт фільму "Бабин Яр" був одним із переможців Сьомого пітчингу Держкіно у січні 2015 року. Тоді було заявлено, що бюджет стрічки складає 5 млн євро, у держави просили 10 млн грн. Стрічка мала стати копродукцією України, Франції, Німеччини та Росії. У жовтні 2015 року Сергій Лозниця казав, що планує завершити виробництво фільму у 2017 році. Однак у 2018-му трирічний термін перебування фільму "Бабин Яр" у Програмі виробництва сплив.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: