fbpx
Сьогодні
16:05 25 Гру 2019

Справа Майдану: підозрюваного у вбивстві відпустили з-під домашнього арешту

Печерський районний суд міста Києва відпустив з-під домашнього арешту снайпера і колишнього бійця спецпідрозділу «Омега» Дмитра Хмеля, якого підозрюють у вбивстві активіста Майдану Олександра Храпаченка.

Про це йдеться у матеріалах суду.

«Змінити застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання», — йдеться у повідомленні.

Хмеля зобов'язали прибувати до слідчого, прокурора та суду зі встановленою періодичністю, не відлучатися за межі Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду та не спілкуватися з 13 свідками та потерпілим.

Підозрюваний також має здати на зберігання до Генеральної прокуратури паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України, крім внутрішнього паспорта громадянина.

Строк дії ухвали слідчого судді та виконання обов'язків визначити до 28 січня 2020 року, оскарженню не підлягає.

Як повідомляє джерело hromadske у ГПУ, про зміну запобіжного заходу прокурор клопотав через особливості Кримінального процесуального кодексу України, який не дозволяє тримати під домашнім арештом понад 6 місяців на стадії досудового розслідування.

При цьому адвокат ексберкутівців Валентин Рибін стверджує, що українська сторона викреслює зі списку на обмін трьох колишніх бійців батальйону спецпризначення "Беркут", які є підозрюваними у справах Майдану й перебувають у СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: