fbpx
Сьогодні
14:40 25 Гру 2019

Співзасновник Uber Каланік вийде зі складу ради директорів компанії 31 грудня

Співзасновник і колишній головний виконавчий директор Uber Technologies Inc. Тревіс Каланік вийде зі складу ради директорів компанії і сфокусується на новому бізнесі, а також благодійній діяльності.

У повідомленні Uber зазначається, що Каланік покине раду директорів 31 грудня 2019 року.

Представник Каланіка повідомила The Wall Street Journal, що він продав весь належний йому пакет акцій Uber.

"Дуже мало хто з підприємців зміг створити щось настільки ж видатне, як Каланік, який створив Uber, – заявив CEO компанії Дара Хосровшахі. – Я безмежно вдячний Тревісу, як засновнику Uber, за його проникливість і наполегливість, а також за його компетентність як члена ради директорів. Всі в Uber бажають йому всього найкращого".

Каланік пішов з поста CEO Uber в 2017 році під тиском з боку акціонерів після серії скандалів, включно зі звинуваченням в жорсткій корпоративній культурі і судовому розгляді з компанією Alphabet, яка обвинуватила Uber в крадіжці технології для автомобілів на автономному управлінні.

В останні роки він розвиває стартап CloudKitchens, який займається будівництвом кухонь і здачею їх в оренду ресторанам, які працюють на доставку. За даними обізнаних джерел WSJ, на початку 2019 року компанія залучила $ 400 млн фінансування з боку Суверенного фонду Саудівської Аравії.

Каланік володів акціями Uber загальною вартістю близько $ 3 млрд. Він почав активно продавати свої папери на початку листопада, коли було знято шестимісячне обмеження на продаж паперів ранніми інвесторами і співробітниками компанії після IPO.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: