fbpx
Сьогодні
16:31 25 Гру 2019

Можливо, собор не вдасться повністю врятувати, - настоятель Нотр-Даму

Собор Нотр-Дам у Парижі все ще настільки крихкий, що існує 50% ймовірність неможливості зберегти повністю його конструкцію.

Про це заявив настоятель собору Патрік Шове, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, реставраційні роботи після великої пожежі, ймовірно, не почнуться до 2021 року.

"Сьогодні ми можемо сказати, що є ймовірність у 50%, що собор буде збережений. Також існує вірогідність у 50% того, що риштування (встановлене до пожежі) впаде на три склепіння, оскільки, як ви бачите, будівля все ще дуже крихка", – сказав він.

Собор XII століття перебував на реконструкції, коли у квітні спалахнула пожежа, в результаті якої обвалився дах і шпиль. Одним з найскладніших етапів роботи є вилучення 50 тисяч елементів старого риштування, встановленого у задній частині будівлі.

"Нам потрібно повністю прибрати риштування, щоб зробити будівлю безпечною, тому в 2021 році ми, ймовірно, почнемо відновлення собору", – сказав Шове.

"Після того, як риштування знімуть, нам потрібно оцінити стан собору, кількість каменів, які необхідно видалити і замінити", – додав він.

За його оцінками, буде потрібно ще три роки, щоб люди могли знову безпечно увійти в собор, але повне відновлення займе більше часу.

Макрон заявив, що хоче, аби собор був відновлений до 2024 року, коли в Парижі пройде Олімпіада, але експерти поставили під сумнів реалістичність цих термінів.

До речі, у  Нотр-Дамі вперше з часів Великої французької революції не було різдвяної меси.

Нагадаємо, у квітні у Парижі загорілася покрівля Нотр-Даму.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: