fbpx
Сьогодні
15:48 25 Гру 2019

ДБР викрили масштабну схему "відкатів" на держпідприємстві та затримали організаторів

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань в Києві викрили злочинну схему вимагання 800 тис. грн неправомірної вигоди посадовими особами держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль" і співробітниками правоохоронних органів.

"Гроші вимагали за сприяння у пришвидшеному та безперешкодному перерахуванні грошових коштів згідно підписаних актів-приймання виконаних підрядних робіт, замовником яких було держпідприємство. Вимагання так званих відкатів відбувалося систематично в рамках злочинної схеми, організаторів якої затримано", – повідомляє прес-служба ДБР.

ДБР інформує, що серед учасників схеми: заступник начальника управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, заступник начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, а також деякі посадові особи держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль".

Слідство встановило, що попередньо змовившись між собою, згадані особи налагодили схему систематичного вимагання та отримання неправомірних вигод. З цією метою вони: створювали штучні перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів приймання виконаних підрядних робіт за укладеними договорами; затягували терміни перерахування грошових коштів за виконані роботи; з ініціативи правоохоронних органів надсилали офіційні листи (повідомлення) до уповноважених суб'єктів із вимогою проведення перевірок дотримання вимог чинного законодавства суб'єктами господарської діяльності.

"Таким чином створено умови для одержання, поєднаних з вимаганням, неправомірних вигод від суб'єктів господарської діяльності та їхніх представників. Розмір так званого відкату встановлювався у розмірі 15% від суми укладених договорів", – наголошується в прес-релізі.

Вирішується  питання про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ДП "Артемсіль".

Відбулися обшуки за місцем роботи та проживання учасників організованої групи.

Досудове розслідування триває.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: