fbpx
Сьогодні
12:29 25 Гру 2019

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати перемир'я і перешкоджати роботі ОБСЄ

Бойовики на Донбасі продовжують порушувати режим припинення вогню та перешкоджають роботі патрулів СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС з посиланням на дані Української сторони СЦКК.

"СЦКК повідомляє про чергові обмеження свободи пересування патрулів СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ зі сторони збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, у звіті СММ ОБСЄ інформує про 6 випадків відмови та 1 випадок затримки патрулів Місії у доступі до непідконтрольних урядові України територій.

Представники збройних формувань РФ відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію біля Роздольного, Петрівського, Приморського, Безіменного, Новоазовська та Заїченка на півдні Донецької області.

На блокпості західніше населеного пункту Верхньошироківське (колишній Октябр) представники збройних формувань знову затримали патруль Місії на 17 хвилин.

Окрім того противник вкотре порушує режим припинення вогню.

"За минулу добу ворог здійснив 9 обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил. … військові формування Російської Федерації здійснили обстріли у т.ч. поблизу населеного пункту Новолуганське мінометами калібру 82 мм (9 мін), які відповідно до Мінських домовленостей мають бути відведені на відстань понад 15 км від лінії розмежування".

"Українська сторона СЦКК закликає збройні формування Російської Федерації припинити свої провокації та дотримуватися існуючих домовленостей", – заявили в СЦКК.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: