fbpx
Сьогодні
18:29 24 Гру 2019

Зеленський привітав вірян із Різдвом за григоріанським календарем

Президент України Володимир Зеленський привітав у своєму Телеграм-каналі вірян, які святкують Різдво за григоріанським календарем – 25 грудня.

"Мільйони людей в усьому світі сьогодні збираються родинами, щоб разом провести Святий вечір і зустріти першу зорю. Вона сповіщає про Різдво Христове.

У це світле свято забудьмо про чвари. Це вечір злагоди та єднання. Кожен з нас прагне, щоб якнайшвидше до кожної української домівки прийшов мир. Згадаймо сьогодні, що мир починається з нас, з нашого прийняття одне одного, поваги, з нашого вміння любити.

Нехай світло першої Різдвяної зорі принесе щастя й добробут у кожну родину.

З Різдвом Христовим!", – написав він.

Свято у цей день відзначають в Україні, зокрема, приблизно 11 тисяч релігійних католицьких і протестантських громад, які святкують Різдво за григоріанським календарем – 25 грудня.

Опівночі в храмах пройдуть святкові меси. Наймасовіша – в соборі Святого Петра у Ватикані. Її проведе папа Римський Франциск. Він звернеться з традиційним різдвяним посланням. У багатьох країнах християни сьогодні дотримуються суворого посту. День завершиться різдвяною вечерею і подарунками.

Крім того, 25 грудня Різдво святкує також більшість православних церков світу, які перейшли на новоюліанський церковний календар: за винятком Великодня і пов'язаних свят, він збігається з григоріанським.

25 грудня в Україні є вихідним днем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: