Вітренко сказав, коли очікується підписання контракту з РФ про транзит газу

Українська сторона підготувала проєкти контрактів про виплату Росією $3 млрд боргу та для продовження транзиту російського газу через Україну до Європи.

Про це повідомив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко, передає Hromadske.

ВІн сказав, що 25 грудня у частини міжнародних адвокатів та юристів, які причетні до виконання зобов'язань України в межах газових домовленостей, буде вихідний.

"Саме тому вони зроблять невелику паузу в роботі. Але до цієї паузи ми вже встигли виконати "домашнє завдання"  – підготували проєкти контрактів, які готові до підписання. 26 грудня команди Нафтогазу та Газпрому зустрінуться, аби остаточно погодити умови договорів", — повідомив Вітренко.

Він додав, що свій примірник договорів підготувала також російська сторона.

"Кожна сторона має свої проекти договорів, а от підписати потрібно лише один комплект. Власне 26 грудня ми й будемо працювати над спільним варіантом", — зазначив виконавчий директор Нафтогазу.

Переговори про підписання контрактів відбудуться 26 грудня, а підписати всі необхідні для транзиту газу угоди у Нафтогазі сподіваються до 27 грудня.

"Сподіваємось, що нам вдасться погодити умови договорів та завершити цей процес уже в п'ятницю, 27 грудня. Але якщо буде така необхідність, робота триватиме й на вихідних. Аби забезпечити транзитний контракт для України та не підвести наших європейських партнерів", — додав Вітренко.

Нагадаємо, 20 грудня Україна і Росія підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через територію України і врегулювання взаємних вимог.

Також повідомлялося, що контракт про транзит газу між Україною та РФ буде укладено на 5 років і передбачає скасування майбутніх судових позовів.

Контракт про транзит газу з Росією буде підписано до 29 грудня.

Кабмін вже опублікував текст протоколу газових домовленостей Україна-Росія-ЄС.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна знаходиться за крок до запрошення в НАТО, – Шмигаль

Київ розраховує, що рішення щодо заявки України на членство в НАТО ухвалять у липні -… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

путін доручив провести навчання із застосування ядерної зброї у відповідь “на провокаційні заяви й погрози” Заходу

Міністерство оборони росії заявило, що за дорученням правителя країни-агресора володимира путіна "найближчим часом" проведе навчання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024

В Україні у соцмережах до “Євробачення-2024” запустили глобальний проєкт на підтримку українських жінок “СвітНаЇїПлечах”. Про старт… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Унаслідок операції ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

У тимчасово окупованому Криму внаслідок операції підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України Group 13… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

Служба безпеки затримала агентурну групу фсб, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У центрі Чернігова в приміщенні банку стався вибух: у результаті інциденту виникла пожежа, пошкоджено будівлю

У центрі Чернігова стався вибух у приміщенні банку. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена, постраждалих… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.