fbpx
Сьогодні
19:34 24 Гру 2019

Вітренко сказав, коли очікується підписання контракту з РФ про транзит газу

Юрій Вітренко

Українська сторона підготувала проєкти контрактів про виплату Росією $3 млрд боргу та для продовження транзиту російського газу через Україну до Європи.

Про це повідомив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко, передає Hromadske.

ВІн сказав, що 25 грудня у частини міжнародних адвокатів та юристів, які причетні до виконання зобов'язань України в межах газових домовленостей, буде вихідний.

"Саме тому вони зроблять невелику паузу в роботі. Але до цієї паузи ми вже встигли виконати "домашнє завдання"  – підготували проєкти контрактів, які готові до підписання. 26 грудня команди Нафтогазу та Газпрому зустрінуться, аби остаточно погодити умови договорів", — повідомив Вітренко.

Він додав, що свій примірник договорів підготувала також російська сторона.

"Кожна сторона має свої проекти договорів, а от підписати потрібно лише один комплект. Власне 26 грудня ми й будемо працювати над спільним варіантом", — зазначив виконавчий директор Нафтогазу.

Переговори про підписання контрактів відбудуться 26 грудня, а підписати всі необхідні для транзиту газу угоди у Нафтогазі сподіваються до 27 грудня.

"Сподіваємось, що нам вдасться погодити умови договорів та завершити цей процес уже в п'ятницю, 27 грудня. Але якщо буде така необхідність, робота триватиме й на вихідних. Аби забезпечити транзитний контракт для України та не підвести наших європейських партнерів", — додав Вітренко.

Нагадаємо, 20 грудня Україна і Росія підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через територію України і врегулювання взаємних вимог.

Також повідомлялося, що контракт про транзит газу між Україною та РФ буде укладено на 5 років і передбачає скасування майбутніх судових позовів.

Контракт про транзит газу з Росією буде підписано до 29 грудня.

Кабмін вже опублікував текст протоколу газових домовленостей Україна-Росія-ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: