fbpx
Сьогодні
12:35 24 Гру 2019

В Україні з'явився сервіс, який дозволить відмовитися від квитанцій про оплату держпослуг

Кабінет міністрів України ухвалив рішення запровадити сервіс перевірки справжності квитанцій про оплату державних послуг. Це дозволить відмовитися від паперових квитанцій про сплату.

Відповідне рішення уряд ухвалив під час свого засідання 24 грудня, повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Перевірити, чи справжня квитанція про оплату можна за посиланням. Ця функція діятиме, зокрема, при оформленні паспорту, документів на автомобіль чи інших державних послуг. Тепер серед пакета документів не потрібно буде подавати до держустанов квитанції про оплату.

Як працює сервіс:
1. Замість паперової квитанції ви надаєте просто її код.
2. Той, хто перевіряє платіж, просто заходить на check.gov.ua та вводить цей код.

"Цей сервіс заощадить українцям купу часу. За допомогою цього сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не вимагати їх у папері з мокрою печаткою. Зараз, якщо ви сплачуєте держпослуги (паспорт, авто, РАГС тощо) — у вас вимагають квитанцію з банку. Тому ви зазвичай не можете просто платити через Інтернет-банк або мобільний додаток", — повідомив Дубілет.

Про можливість скасування обов'язкових квитанцій про оплату міністр Кабміну повідомляв 29 листопада 2019 року. Тоді він зазначив, що сервіс, який дозволяє перевірити справжність квитанції, він розробляв під час роботи з ПриватБанком та "Монобанком".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: