fbpx
Сьогодні
20:21 24 Гру 2019

У Рівному заборонили проведення ЛГБТ-маршів: що говорять правозахисники

У Рівному на території міста рішенням міської ради заборонили проводити ЛГБТ-марші.

Питання щодо заборони проведення маршів на підтримку прав сексуальних меншин обговорювали на сесії Рівненської міськради сьогодні. Ініціатором став депутат від "Свободи" Олег Карпяк, повідомляє Суспільне.

У підтриманому проекті рішення автори посилаються на "ст. 3 Сімейного кодексу України, підстави, на яких створюється сім'я, не мають суперечити моральним засадам суспільства". У проекті рішення йдеться про те, щоб "заборонити на території Рівного пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, зокрема у формі так званих "маршів рівності", "прайдів", "фестивалів квір-культури" тощо, що проходять в місцях масового дозвілля сімей з дітьми", також пропонували "унеможливити" проведення публічних кампаній і заходів, які "складають загрозу інституту сім'ї як складовій стратегії національної безпеки України".

Місцеве видання ЧаРівне опублікувало фотографії рішення міськради.

У Рівному заборонили проведення ЛГБТ

У Рівному заборонили проведення ЛГБТ

Директорка правозахисної організації "Amnesty International Україна" Оксана Покальчук у Facebook зазначила, що усі міжнародні пакти та рішення Європейського суду з прав людини забороняють дискриманіцю за ознакої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності при організації мирних публічних заходів.

"Автори проекту рішення також використовують формулювання "девіантна статева поведінка". І з цього приводу в мене для них є дуже важлива новина – ані гомосексуальність, ані трансгендерність не є хворобами чи проявами "девіантної статевої поведінки"… Рішення міської ради в Рівному – це пряме порушення прав і свобод людини. І я закликаю місцевих депутатів/-ок скасувати це рішення та припинити ганебну дискримінацію людей за ознаками сексуальної орієнтації й гендерної ідентичності", – зазначила Покальчук.

Вона нагадала, що за ст. 39 Конституції України, обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання може встановлюватися судом відповідно до закону і лише в інтересах національної безпеки та громадського порядку.

Сьогоднішнє рішення Рівненська міська рада про заборону проведення всіх у місті маршів ЛГБТ-спільнот та інших заходів,…

Posted by Oksana Pokalchuk – head of Amnesty International Ukraine on Tuesday, December 24, 2019

 

Марш у Рівному запланували на 1 січня 2020 року. У Facebook створили зустріч, прийти на неї зібралася одна людина, зацікавилися 23. Організатор — Катерина Омельчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: