fbpx
Сьогодні
11:34 24 Гру 2019

Назвали кнопкодавів року у Верховній Раді

Фото Reuters

Щонайменше 15 народних депутатів порушили процедуру особистого голосування на сесіях Верховної Ради в 2019 році.

На засіданні парламенту 18 грудня рух "Чесно" зафіксував найбільшу кількість кнопкодавства за всю історію роботи Ради – 20 разів.

З початку року антикорупціонери і журналісти зафіксували 45 випадків кнопкодавства під час голосування за 8 законопроектів, а також за процедурні рішення і при реєстрації на пленарні засідання.

Найбільше кнопкодавів нардепи від фракції "Опозиційна платформа – за життя" (ОПЗЖ) – 27 разів з початку року. Частіше за всіх процедуру голосування порушував Володимир Кальцев.

Нардепи кнопкодавили під час голосування за такі законопроекти: 8 раз на голосуваннях за законопроект № 2116 – "Про Державне бюро розслідувань"; 8 разів – за законопроект № 2299 про вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти; 7 раз під час голосування за законопроект № 2490-1 про забезпечення конституційних принципів в сферах енергетики і комунальних послуг; 2 рази голосуючи за законопроект № 2317 щодо поліпшення адміністрування акцизного податку та по одному факту за законопроекти № 1016, № 1012, № 1052, № 2609.

На засіданні 18 грудня нардепи кнопкодавили найбільше – 20 разів.

Вже на наступний день Рада прийняла законопроект Руслана Стефанчука щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях парламенту. Закон вперше в історії незалежної України криміналізує кнопкодавство нардепів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: