fbpx
Сьогодні
12:55 24 Гру 2019

Генпродюсерка Одеського кінофестивалю не буде подаватися на повторний конкурс на посаду голови Держкіно

Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка не пройшла попередній конкурс на посаду голови Держкіно, не буде подаватися на повторний конкурс.

Про це Сінькевич написала у Facebook.

"Останні місяці брутальної ситуації з конкурсом на посаду Голови Держкіно стали для мене серйозним випробуванням — професійним та особистим. Цей досвід показав, що я точно роблю те, що люблю і в тій сфері, в яку я вірю. Питання, яке мені ставили найчастіше останнім часом і на яке чекають відповідь: "Чи піду я на повторний конкурс?". І моє рішення — ні", — написала вона.

"Я знаю, що багатьох це розчарує, декого потішить, багато хто підтримає, проте мої першочергові наміри не змінились — розвивати та підтримувати українське кіно і кіноталанти тими інструментами, які мені відомі та доказано дієві", — додала вона.

Сінькевич зазначила, що участь у повторному конкурсі була б визнанням правоти членів комісії.

"Я цієї правоти не визнаю, бо вважаю, що відбулись грубі порушення, зокрема під тиском продавлення "зручних і бажаних" кандидатів, а хто знає мене, то знає, що це точно не про мене. Незважаючи на всі кроки у межах закону і звернення до держави та КМУ — нас не почуто і дій на зустріч наразі я не бачу", — додала вона.

Генпродюсерка фестивалю додала, що планує й надалі всіляко сприяти розвитку української кіноіндустрії.

"Мені не байдуже, хто очолить Держкіно і я пильно буду стежити за перебігом конкурсу, а також готова допомагати тим, хто вирішить спробувати пройти цей шлях. Це велика жертва, яка потребує неабиякої мужності. Прийом документів на повторний конкурс триває до 28 грудня", — підсумувала Сінькевич.

Нагадаємо, що уряд оголосив новий конкурс на голову Держкіно.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: