fbpx
Сьогодні
11:55 24 Гру 2019

21 січня уряд запускає Національну програму цифрової грамотності: що це і для кого

Уряд запускає 21 січня 2020 року Національну програму цифрової грамотності.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук спільно з віце-прем'єр-міністром Михайлом Федоровим.

Команда Міністерства цифрової трансформації представила результати першого в історії України соціологічного дослідження цифрових навичок українців та концепцію проекту "Дія: Цифрова освіта".

"Сьогодні ми робимо ще один важливий крок — крок до подолання цифрової нерівності в Україні", — заявив Олексій Гончарук.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зауважив: "Зараз у програмі уряду зазначена амбітна мета — навчити мінімум 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки. Причому, 70% має бути віком від 30 до 60+ років. У нас вже підготовлено конкретний план дій, як цього досягти. Ми створюємо онлайн-платформу з п'ятьма різними категоріями курсів. Всі вони будуть абсолютно безкоштовні та доступні для кожного. Ми налагоджуємо співпрацю з ЦНАПами, бібліотеками, приватним сектором, школами та університетами".

Заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан презентувала результати соціологічного дослідження: "53,5% українців знаходяться нижче позначки середній рівень у питаннях цифрової грамотності.

34% українців у віці 18-70 років за останній рік ставали об'єктом хоча б одного з видів шахрайських дій в Інтернеті, а серед молоді у віці 10-17 років — 49,5% українців ставали жертвами онлайн шахрайства. Найбільш незахищеними сегментами в інтернеті є молодь до 16 років, та люди старше 60 років".

На Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності українці зможуть безкоштовно пройти три онлайн-курси: базовий курс із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і курс для батьків "Онлайн-безпека для дітей". Згодом на онлайн-платформі з'являться просунуті курси для різних спеціалізацій, курси для світчерів, lifestyle-курси, курси нових цифрових професій.

Навчання на курсах буде в ексклюзивному форматі — освітній серіал. Замість рівнів будуть сезони, а замість уроків — освітні серії за участю експертів і селебріті.

Амбасадорами цифрової освіти стануть українські зірки: Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Марія Єфросініна.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: