fbpx
Сьогодні
21:28 23 Гру 2019

Вбивство Шеремета: Сенцов закликав відпустити обвинувачених

Фото Reuters

Український режисер, ексв'язень Кремля Олег Сенцов закликав відпустити обвинувачених у справі Шеремета Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко та Яну Дугарь, якщо не буде пред'явлено нових переконливих доказів їхньої причетності.

Про це він написав у Facebook.

"Ще одним "доказом" (тепер це слово точно можна брати в лапки) в справі Шеремета стало менше", – зазначив Сенцов, коментуючи заяву адвоката Юлії Кузьменко Владислава Добоша щодо підозри слідства, що Антоненко брав участь у підриві вишки електропередач на Херсонщині.

При цьому він підкреслив, що нових фактів "ми, швидше за все, так і не побачимо, інакше їх би вже давно пред'явили".

"Хочу я побачити принципового слідчого, який заборонив це робити міністру, генпрокурору і президенту. Тому, або покажіть залізні докази, якщо вони у вас таки є, або відпускайте обвинувачених, бо та картина, яку нам намалювали з самого початку, і так була непереконливою, а тепер і зовсім почала розсипатися. Затягувати на роки слідство і суди, які можуть закінчитися нічим, у настільки резонансній справі, вже не вийде", – написав Сенцов.

Нагадаємо, що сьогодні Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення суду попередньої інстанції про тримання під вартою ветерана бойових дій і музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), якого підозрюють в організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

Раніше повідомлялося, що Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку через порушення презумпції невинуватості.

Український ПЕН просить омбудсмена взяти під особистий контроль справу Шеремета.

При цьому, слідчі знайшли доказ, який вказує на підозрюваного Антоненка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: