fbpx
Сьогодні
13:40 23 Гру 2019

У Білому домі спростували зв'язок між заморозкою допомоги Україні і розмовою Зеленського з Трампом

Фото svoboda.org

Адміністративно-бюджетне управління Білого дому назвало необґрунтованим пов'язування припинення допомоги Україні з телефонною розмовою Дональда Трампа і Володимира Зеленського.

Про це в коментарі CNN заявила представник управління Рейчел Семмел, коментуючи публікацію документів, які розкривають нові подробиці заморожування військової допомоги Україні.

"Пов'язувати припинення допомоги з дзвінком нерозважливо. Як уже повідомлялося публічно, про припинення допомоги було оголошено на міжвідомчій нараді 18 липня (розмова Трампа і Зеленського відбулася 25 липня). Висмикувати одну фразу з електронного повідомлення без прив'язки до контексту — це введення в оману і неточність", — сказала вона.

Водночас представник демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер закликав викликати Майка Даффі, який фігурує в опублікованих доументах, як свідка на суд з імпічменту Трампа в Сенаті.

За словами Шумера, оприлюднене ЗМІ електронне повідомлення чиновника добре ілюструє, наскільки важливу інформацію той може повідомити.

"Якщо для виклику Даффі потрібно обгрунтування, то ось воно. Це електронне повідомлення вибухонебезпечне. Високопоставлений співробітник адміністрації наказує припинити допомогу через 90 хвилин після того, як Трамп зателефонував Зеленському, і просить зберігати це в глибокій таємниці. Яке ще обгрунтування потрібно, щоб викликати свідка для надання свідчень?" — зазначив сенатор.

Нагадаємо, що США заморозили допомогу Україні через 90 хв після телефонної розмови Зеленського і Трампа.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: