fbpx
Сьогодні
15:22 23 Гру 2019

США збережуть санкції проти РФ, доки вона веде війну на Донбасі й окуповує Крим

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор запевнив, що санкції США проти РФ діятимуть доти, доки вона веде війну на Донбасі й незаконно окуповує Крим. Окрім того, він не виключив можливості введення нових санкцій проти РФ у разі подальшої ескалації конфлікту.

"США збережуть санкції щодо Росії доти, доки вона веде війну на Донбасі. І США збережуть санкції щодо Росії доти, доки вона незаконно окуповує Крим. І якщо росіяни зроблять більше кроків, відправлять більше військ, посилять бойові дії, тоді ми, ймовірно, введемо більше санкцій", – сказав Тейлор.

"І маю сказати, що європейці були так само сильні й кожні шість місяців вони продовжували санкції проти Росії, що означає, що санкції завдають шкоди Росії", – додав він.

Дипломат наголосив, що мета санкцій – тиск на російський уряд, щоб РФ вийшла з Донбасу і Криму. "Ці санкції – не для того, щоб покарати російський народ, ці санкції – для того, щоб створити тиск на російський уряд, зокрема на містера Путіна, щоб (РФ) вийшла з Донбасу і Криму", – резюмував Тейлор.

Нагадаємо, що у Білому домі спростували зв'язок між заморозкою допомоги Україні і розмовою Зеленського з Трампом.

Раніше повідомлялося, що США заморозили допомогу Україні всього через 91 хвилину після телефонної розмови 25 липня президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: