fbpx
Сьогодні
11:34 23 Гру 2019

США заморозили допомогу Україні через 90 хв після розмови Зеленського і Трампа: деталі

Фото Reuters

США заморозили допомогу Україні всього через 91 хвилину після телефонної розмови 25 липня президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє BBC News з посиланням на урядовий електронний лист.

Зокрема, чиновник Білого дому Майк Даффі зв'язався з представниками оборонного відомства США з приводу призупинення допомоги Україні трохи більше ніж через півтори години після того, як Трамп закінчив розмову із Зеленським.

У листі Даффі просить, щоб міністерство оборони "призупинити" надання допомоги відповідно до планів адміністрації переглянути допомогу Україні.

Лист Даффі: "На підставі вказівок, які я отримав у світлі планів адміністрації переглянути допомогу Україні, включаючи ініціативу з оборонної безпеки України, будь ласка, утримайтесь від будь-яких подальших асигнувань Міністерства оборони до надання інструкцій у рамках цього процесу…

З огляду на делікатний характер запиту, я вдячний вам за те, що ви тримаєте цю інформацію в тісному контакті з тими, хто повинен знати, як виконувати вказівки".

За місяць до дзвінка на прохання Трампа Майкл Даффі, співробітник департаменту з управління і бюджету, написав в Пентагон лист з проханням надати докладну інформацію про військову допомогу для України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: