fbpx
Сьогодні
17:06 23 Гру 2019

Розстріл Майдана: ЗМІ дізнались, що екс-беркутівців готують на обмін

Українська сторона планує передати бойовикам «ДНР» і «ЛНР» колишніх «беркутівців», обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року, в межах обміну полонених.

Цим екс-беркутівцям готують зміну запобіжного заходу, про це мають клопотати прокурори. Відповідне розпорядження вони отримали від керівництва Генпрокуратури.

Про це hromadske повідомили два джерела, дотичних до судової справи.

Рішення про обмін колишніх беркутівців ухвалило вище керівництво країни, кажуть співрозмовники hromadske.

Так, 24 грудня має відбутися судове засідання у справі про вбивство 48 та поранення 80 людей на вулиці Інститутській, на ньому прокурорів і зобов'язують змінити запобіжний захід обвинуваченим.

Нагадаємо, Тристороння контактна група в Мінську домовилася про умови обміну полоненими до кінця 2019 року.

Раніше Кремль заявляв про нову перешкоду для обміну полоненими.

Зазначимо, відеоконференцію Тристоронньої контактної групи, на якій мають обговорити питання обміну людей, утримуваних на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, призначили 23 грудня 2019 року.

Напередодні Кучма заявив, що переговори щодо обміну утримуваними людьми між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР" продовжуються.

18 грудня Тристороння контактна група на засіданні у Мінську мала узгодити уточнені списки для обміну утримуваних осіб та визначити дату припинення вогню на Донбасі. Однак за результатами переговорів групі не вдалося досягти домовленостей про обмін "усіх встановлених на усіх встановлених".

Також повідомлялося, що обмін полонених гальмується відмовою частини повертатися в ОРДЛО. Кілька десятків людей, яких Київ готувався передати представникам ОРДЛО, з різних причин попросили виключити їх із обмінних списків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: