fbpx
Сьогодні
16:56 22 Гру 2019

У США назвали новий мінус "Північного потоку-2"

Судно, яке могло б доробити роботу з укладання труб на дні моря, не зможе перебувати в територіальних водах Данії.

Один з підрядників російського газопроводу "Північний потік-2" повідомив про заморожування робіт за затвердження санкцій США, передає S&P.

Повідомляється, що в разі остаточного рішення швейцарської Allseas не брати участь в прокладці труб на дні Балтійського моря в рамках будівництва газопроводу, Росії доведеться шукати альтернативні кораблі.

За даними агентства, проблема полягає в тому, що не всі вони зможуть працювати в датських територіальних водах.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в якості альтернативи судам Allseas розглядалася трубоукладочная баржа Fortuna, яка в липні увійшла в список судів, допущених до участі в будівництві морської частини газопроводу.

В S&P Global Platts вказують, що залишилися роботи на великій глибині необхідно провести в територіальних водах Данії. Відповідно ж до законодавства цієї країни Fortuna працювати там не має права, тому що у неї немає системи динамічного позиціонування.

Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 рік, у якому передбачено $300 млн допомоги Україні та санкції проти "Північного потоку-2".

Санкції США проти "Північного потоку-2" почали діяти одразу після підписання президентом США Дональдом Трампом оборонного бюджету на 2020 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: