fbpx
Сьогодні
17:46 22 Гру 2019

Прокурор у справі Кернеса не пройшов переатестацію

Прокурор у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких звинувачували у викраденні євромайданівців, не пройшов переатестацію.

Про це адвокат потерпілих Тетяна Зелькіна написала в Facebook.

"Закінчилася атестація прокурорів. Закінчилася звільненням прокурорів у справі Кернеса. Всі радісно потиснули один одному руки і, одночасно, завалили справу. Адже Олександр Ганілов був кісткою в горлі Геннадія Адольфовича", – написала Зелькіна. Вона додала, що вважає таке рішення величезною помилкою.

Адвокат вважає Ганілова фахівцем, "який горить роботою" і працює на результат. Зелькіна побоюється, що вихід зі справи Ганілова вплине на результат судового процесу в апеляції.

"Людина дивовижно добропорядна. Кернес регулярно тролив його за недорогі костюми і костюми не по сезону. Він ходив у тому, що міг дозволити собі на прокурорську зарплату, на відміну від Геннадія Адольфовича. На мій превеликий жаль, це рішення може завалити справу Кернеса", – вважає Зелькіна.

Нагадаємо, 20 грудня суд у Полтаві почав розглядати апеляційну скаргу Генпрокуратури на закриття справи за обвинуваченням мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців у викраденні, тортурах і погрозах вбивством двох активістів Харківського Євромайдану, але засідання знову перенесли через самопочуття Кернеса, який брав участь у засіданні в режимі відеоконференції з Харкова.

Розгляд скарги відкладено до 11:00 31 січня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: