fbpx
Сьогодні
19:03 22 Гру 2019

Кремль заявив про нову перешкоду для обміну полоненими

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про виникнення нових перешкод у процесі обміну з Україною утримуваними особами.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За словами Лаврова, не всі особи у списках "процесуально очищені", тому мову слід вести про обмін "всіх встановлених на всіх встановлених".

"Мета – "всіх на всіх", але коли вони всі ці роки формували списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені. Тепер у контактній групі з'явився новий критерій: встановлені – так, але вони не всі "процесуально очищені". Це означає нову перешкоду до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому", – сказав Лавров.

Зазначимо, відеоконференцію Тристоронньої контактної групи, на якій мають обговорити питання обміну людей, утримуваних на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, призначили 23 грудня 2019 року.

Напередодні Кучма заявив, що переговори щодо обміну утримуваними людьми між Україною та самопроголошеними "Л/ДНР" продовжуються.

18 грудня Тристороння контактна група на засіданні у Мінську мала узгодити уточнені списки для обміну утримуваних осіб та визначити дату припинення вогню на Донбасі. Однак за результатами переговорів групі не вдалося досягти домовленостей про обмін "усіх встановлених на усіх встановлених".

Також повідомлялося, що обмін полонених гальмується відмовою частини повертатися в ОРДЛО. Кілька десятків людей, яких Київ готувався передати представникам ОРДЛО, з різних причин попросили виключити їх із обмінних списків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: