fbpx
Сьогодні
10:34 21 Гру 2019

Найкращий передноворічний подарунок, - Коболєв про санкції США щодо "Північного потоку-2"

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв назвав санкції щодо російського газопроводу "Північний потік-2" найкращим передноворічним подарунком

Про це Коболєв написав у Facebook.

"Так виглядає найкращий передноворічний подарунок для всіх нас", – написав Коболєв.

Таким чином, він відреагував на запровадження США санкцій щодо російських газогонів "Північний потік-2" та "Турецький потік".

Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 рік, у якому передбачено $300 млн допомоги Україні та санкції проти "Північного потоку-2".

Санкції США проти "Північного потоку-2" почали діяти одразу після підписання президентом США Дональдом Трампом оборонного бюджету на 2020 рік.

Про це йдеться в спеціальному роз'ясненні підрозділу Мінфіну США (OFAC), що відповідає за правозастосування в сфері санкцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З моменту підписання президентом 20 грудня 2019 року положення статті 7503 NDAA негайно почали діяти. Залучені сторони, які свідомо продали, орендували або надали судна, що займаються прокладкою труб на глибині 100 футів або більше нижче рівня моря для будівництва "Північного потоку-2" або "Турецького потоку" повинні забезпечити негайне припинення такими суднами діяльності, пов'язаної з будівництвом", – йдеться в коментарі OFAC.

Зазначається, що можуть бути зроблені сумлінні виключення з вимоги припинення діяльності для безпеки трубопроводу або команди на борту судна, захисту людських життів або технічного обслуговування, щоб уникнути екологічного або іншого істотного збитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: