fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:54 21 Гру 2019

У Київ з Карпат привезли 150 тонн снігу

Відсутність снігу і круто плюсова температура в кінці грудня ледь не зірвали запланований у столиці сніговий фестиваль. Але сніг у місті можна побачити.

Сніг доставили під Арку дружби народів, щоб облаштувати спеціальний сноупарк.

Виручили спонсори: з Карпат до Києва доставлено 150 тонн снігу, і гірка, на якій показують свою майстерність учасники Дабл Тріпл Snow Fest та учасники змагань професійних сноубордистів і лижників, була облаштована в рекордно короткі терміни, не встигнувши розтанути.

Це досить рідкісний турнір такого рівня в Україні, та ще й в історичному центрі Києва. Висота гірки досягає п'ятиповерхового будинку, а довжина – половини футбольного поля.

У Київ привезли 150 тонн снігу

В суботу локація стала місцем показу майстерності учасників на невеликому трампліні. А у неділю, 21 грудня, гірка стане місцем проведення міжнародних змагань з більш ніж 70 райдерами з восьми країн, зокрема, Польщі, Австрії, Німеччини, Білорусі, Словаччини та інших. Серед них – досвідчені українські спортсмени, учасники Олімпіади і чемпіонатів світу.

У Київ привезли 150 тонн снігу

Заходи проводяться в рамках програми "Громадський бюджет", так що всі події доступні будь-якому глядачеві безкоштовно, підкреслив голова Шевченківської райради Києва Олег Гаряга на своїй сторінці в Facebook, де показав, як покривали гірку снігом.

15-метрові гірки, 150 тонн снігу та змагання серед професійних лижників і сноубордистів!Завтра відкриваємо найбільшу…

Posted by Олег Гаряга on Friday, December 20, 2019

З гір до столиці сніг везли п'ятьма КАМАЗами. Аби він не розтанув, його щільно накрили тентом.

«Ми передбачали, що снігу може не бути, суто теоретично, але що буде температура +10 — аж ніяк. За такої температури навіть пушки не дають результату… Звичайно, ще рік тому я б розсміявся в обличчя, якби хтось сказав, що ми в Київ у грудні будемо везти фурами сніг», — зазначив Олександр Барабошко, один з організаторів змагань.

В ЗМІ вже багато повідомлень — В Київ везуть 30 тон снігу з Буковелю. Хочу трохи підправити не 30, а більше ніж 130….

Posted by Александр Барабошко on Friday, December 20, 2019

Снег лежит, 66 про-райдеров собираются из 9 городов Украины и ещё 7 стран. Спот засыпан снегом, а вечером приедет ещё…

Posted by Dmitriy Sobol on Friday, December 20, 2019

Зазначимо, що досі у Києві немає снігу через незвично теплу погоду. Зокрема, 18 грудня температура повітря сягнула +15°C. Це найвищий показник за всі 139 років спостережень. А ніч на 19 грудня у Києві виявилась найтеплішою з 1881 року: температура не опустилася нижче +5,8°C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: