fbpx
Сьогодні
13:27 21 Гру 2019

Контракт про транзит газу з Росією буде підписано до 29 грудня

Юрій Вітренко

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що контракт про транзит газу з Росією буде підписано до кінця наступного тижня

Про це повідомляє РБК-Україна.

За його словами, українські компанії "Оператор ГТС" і "Нафтогаз" підпишуть контракти з "Газпромом" впродовж наступного тижня.

Як зазначив Вітренко, на політичному рівні було досягнуто пакетної угоди, яку тепер будуть реалізовувати компанії. Угоди повинні бути підписані до 29 грудня, щоб з 1 січня транзит газу був продовжений.

Зокрема, буде підписано угоду з "Газпромом" щодо виплати до кінця року "Нафтогазу" майже $3 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Також буде підписано угоду про врегулювання поточних спорів з "Газпромом" – відкликання претензій на $12 млрд.

"В пакеті з продовженням транзиту варіант, який передбачається, це повне врегулювання всіх вимог з усіх боків. Це означає, що не залишиться ніяких відкритих позовних вимог з жодного боку після того, як це пакетне рішення буде впроваджене", – сказав Вітренко.

Також повідомлялося, що контракт про транзит газу між Україною та РФ буде укладено на 5 років і передбачає скасування майбутніх судових позовів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: