fbpx
Сьогодні
14:14 21 Гру 2019

Голова ЦВК прокоментував ухвалення нового Виборчого кодексу

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко назвав ухвалення нового Виборчого кодексу рішучим кроком до демократії та заявив, що роботу над кодексом потрібно продовжити.

Про це повідомляється на сторінці ЦВК у Facebook.

У четвер, 19 грудня, 330 голосами "за" Верховна Рада України прийняла Виборчий кодекс в цілому як закон. В остаточній редакції документу профільним комітетом парламенту було враховано пропозиції Президента України.

"Прийнята редакція враховує більшість зауважень Комісії щодо структури та логічної послідовності викладених у Кодексі статей. Український парламент зробив рішучий крок назустріч демократії. Відбулась визначна подія, якою, без сумніву, мають пишатися не тільки парламентарі, а й кожен із нас", – зазначив Діденко.

За його словами, держава наблизилась до отримання системного інструменту, який сприятиме проведенню чесних та прозорих виборів.

"Законотворча робота над Кодексом та суміжними законодавчими актами має тривати і надалі, оскільки частина пропозицій, спрямованих на удосконалення виборчого процесу та впровадження інноваційних рішень, не були детально розглянуті парламентарями", – наголосив Діденко.

Нагадаємо, Верховна Рада України у четвер, 19 грудня, ухвалила в цілому законопроект про Виборчий кодекс України, з поправками Президента України Володимира Зеленського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: