fbpx
Сьогодні
08:53 21 Гру 2019

$300 млн для України та санкції щодо "Північного потоку-2": Трамп підписав оборонний бюджет США

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 рік, у якому передбачено $300 млн допомоги Україні та санкції проти "Північного потоку-2"

Про це із посиланням на The Hill повідомляє РБК-Україна.

В рамках військової допомоги Україні включені поставки крилатих ракет для системи берегової оборони і протикорабельних ракет. Сума допомоги складе $300 млн. Вона виявилася більшою на $50 млн попереднього оборонного бюджету.

Бюджет зобов'язує ввести санкції щодо Росії за кількома пунктами. Зокрема, санкції вводяться щодо газопроводів "Північний потік – 2" і "Турецький потік". Також санкції включають "Акт про захист цивільного населення Сирії" – він передбачає введення рестрикцій "за підтримку сирійських урядових сил в ході громадянської війни".

Також продовжено ембарго на пряме співробітництво з Москвою у військовій області і забороняється визнавати анексію Криму.

Загалом оборонний бюджет США становить $738 млрд. Пентагон отримає $635 млрд. На продовження військових операцій в Афганістані, Сирії, Ємені та протидію терористам в інших країнах виділяється $71,5 млрд.

На боєготовність ядерної зброї і її модернізацію передбачено $31,5 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: