fbpx
Сьогодні
21:11 20 Гру 2019

У Мінську знову проходять протести проти інтеграції з Росією

У Мінську на Жовтневій площі кілька сотень людей вийшли на несанкціоновані протести проти поглиблення інтеграції з Росією.

Про це повідомила білоруська редакція «Радіо Свобода».

Представники опозиції закликали людей вийти на вулиці. Акція присвячена до сьогоднішньої зустрічі Олександра Лукашенка і Володимира Путіна в Санкт-Петербурзі. На переговорах вони узгодили 28 дорожніх карт з 31. За інформацією міністра економічного розвитку РФ Максима Орешкіна, неузгоджені карти стосуються газової, нафтової та податкової сфер.

Один із лідерів акції, співголова партії «Білоруська Християнська Демократія» (БХД) Павло Северінець провів переклик — відгукувалися люди з усіх регіонів Білорусі: Бреста, Вітебська, Гомеля, Гродно, Могильова, Пінська та Молодечно.

Мінськ протести

Білоруське «Радіо Свобода» повідомляє, що до проведення протестів міліція тиснула та оголошувала попередження опозиціонерам, затримала деяких активістів. Крім того, державні медіа дискредитували такі акції.

Мінськ протести

Зазначимо, що за даними державного агентства "Белта", Олександр Лукашенко після зустрічі з Путіним зазначив, що в цілому "всі сторони задоволені ходом і результатами переговорів".

"Белта" зазначає, що сторони концептуально домовилися щодо енергоносіїв, ціни визначать у найближчі дні. Але "залишилися найскладніші питання".

Відповідаючи на питання, чи знадобиться ще додатково зустрічатися з Путіним до кінця поточного або на початку наступного року, Лукашенко сказав: "Якщо знадобиться, так. Ми з ним переговоримо по телефону найближчим часом. Є у нас там пара проблем, які ми повинні вирішити, – президентські питання. І в результаті розмови, якщо нам знадобиться зустріч, звичайно, ми в будь-який час, в будь-якому місці, в Росії або в Білорусі, зустрінемося".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: