fbpx
Сьогодні
11:24 20 Гру 2019

Сьогодні Василю Сліпаку виповнилося б 45 років (відео)

Сьогодні, 20 грудня, Герою України, всесвітньо відомому українському оперному співаку, солісту Паризької національної опери Василю Сліпаку могло б бути 45. Однак його життя обірвалося у бою у зоні АТО у 2016 році.

Український оперний співак зі світовим ім'ям та унікальним голосом. Співаки з таким діапазоном, які добре співають і високим, і низьким голосами, народжуються раз на століття. Василь Сліпак мав блискучу кар'єру оперного соліста Паризької національної опери.

василь сліпак

Під час Революції гідності мав контракт в Опері – не міг прибути до Києва. Очолив волонтерський рух у Франції, постійно проводив акції на підтримку України.

василь сліпак

Та коли на його Батьківщину вдерся ворог – змінив сцену на холодний бліндаж.

василь сліпак

«Я пропустив Майдан, але війну не пропущу»

Сліпак взяв собі позивний «Міф» і поїхав боронити Донбас. Він співав завжди: коли чистив зброю, коли їхав на завдання. На позиціях він співав гімн України та повстанські пісні. Кремлівські найманці від того казилися.

Василь Сліпак тричі був на фронті. Уперше поїхав на війну у травні 2015 року. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Повернувся пораненим. Вдруге поїхав на фронт у вересні 2015 року, у Водяне, на лінію зіткнення, у жовтні повернувся до Парижа. В червні 2016 року знову поїхав на Донбас. 29 червня 2016 року загинув у бою від кулі ворожого снайпера. 30 червня 2016 року Василь Сліпак був нагороджений Орденом "За мужність" I ст. (посмертно), став першим Героєм України серед добровольців. Похований на Алеї героїв Личаківського цвинтаря Львова.

«Ну, нащадкам скажу ми тут для вас і все. Ви будете жити в тій Україні, про яку ми мріємо і яку ми зараз відвойовуємо!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: