fbpx
Сьогодні
09:22 20 Гру 2019

Рада спростила систему фінансової звітності політичних партій

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №2336 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання та протидії політичній корупції".

Відповідний документ підтримали 19 грудня 319 народних депутатів.

Так, згідно із законопроектом, грошовий внесок на підтримку політичних партій здійснюється фізичною особою особисто або юридичною особою шляхом перерахування суми внеску на відповідний банківський рахунок.

Зазначається, що якщо грошовий внесок здійснений фізичною особою, то обраний спосіб здійснення банківської операції повинен забезпечувати можливість ідентифікації цієї особи.

5 грудня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2336 про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання та протидії політичній корупції.

Як зазначається в тексті законопроекту, після створення та запуску Національним агентством з питань запобігання корупції електронної системи звітності уповноважені представники партій отримають можливість заповнювати фінансові звіти партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру онлайн безпосередньо на сайті НАЗК і подавати їх в агентство через електронну систему.

Законопроект також пропонує виключити із закону "Про політичні партії України" положення, яке забороняє здійснювати внески на підтримку партій особами, які мають непогашений податковий борг – незалежно від його розміру.

Раніше повідомлялося, що більше 90 партій не подали фінансові звіти.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: