fbpx
Сьогодні
13:59 20 Гру 2019

Рада підтримала перші зміни до бюджету: виділяють 2 млрд на здешевлення кредитів для бізнесу

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроєкт, яким пропонується виділити 2 мільярди гривень на програми здешевлення кредитів для малого та середнього бізнесу у 2020 році.

За відповідне рішення проголосувало 275 депутатів.

Законопроєктом вносяться зміни до ухваленого нещодавно бюджету на 2020 рік, який ще навіть не почав діяти. Додаткові 2 мільярди гривень, які витратять на програми для бізнесу, планують отримати від погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Виділятимуть кошти в межах Фонду розвитку підприємництва.

2 мільярди гривень будуть видавати в межах програми "Повертайся та залишайся", яку анонсував президент України Володимир Зеленський. За задумом, в межах цієї програми малий бізнес зможе отримати до 1,5 мільйона гривень кредиту на власний розвиток під 5-9% річних терміном на 5 років.

В уряді раніше повідомляли, що програма "Повертайся та залишайся" запрацює з 1 лютого. Видаватимуть гроші через Німецько-український фонд. Загалом планується, що у 2020 році на здешевлення кредитів для бізнесу витратять 5 мільярдів гривень.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: