fbpx
Сьогодні
10:17 20 Гру 2019

Обмін полонених гальмується відмовою частини повертатися в ОРДЛО: деталі

Кілька десятків людей, яких Київ готувався передати представникам ОРДЛО, з різних причин попросили виключити їх із обмінних списків.

Про це пише російське видання "Коммерсант" із посиланням на два джерела у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України.

Газета називає це додатковою проблемою в переговорах про новий "великий обмін" полоненими між Києвом і так званими "ДНР" і "ЛНР"

За словами одного з джерел "Ъ", близько 40 осіб із числа тих, кого українська сторона готувалася передати Донецьку й Луганську, відмовилися брати участь в обміні і повертатися на окуповані території Донбасу.

Співрозмовник не назвав усіх причин відмов, зазначивши лише, що серед відмовників є як ті, хто не хоче повертатися в непідконтрольні Києву райони Донбасу, так і ті, хто бажає відбути призначене покарання і тим самим закрити питання кримінального переслідування в Україні.

За даними російського видання, "жорстка вимога Луганська" юридично "очистити" від кримінальних справ усіх, хто підлягає обміну, стала однією з причин того, що 18 грудня на засіданні ТКГ не вдалося узгодити проведення "великого обміну" до кінця року.

19 грудня представник України у ТКГ Леонід Кучма повідомив, що на зустрічі у Мінську не вдалося домовитися про обмін всіх на всіх. Він розмовляв про це з представником Росії Борисом Гризловим і з президентом України Володимиром Зеленським.

СБУ повідомила, що станом на 16 грудня в рамках Київ у рамках ТКГ відправляв запит про 250 осіб, які незаконно позбавлені волі в окремих районах Донецької й Луганської областей (ОРДЛО).

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: