fbpx
Сьогодні
10:37 19 Гру 2019

Зеленський призначив Володимира Єльченка послом України в США

Президент Володимир Зеленський звільнив Володимира Єльченка з посади постійного представника України при ООН і посла України в Ямайці та призначив його послом України в США.

Відповідні укази від 18 грудня оприлюднено на сайті глави держави.

Раніше кандидатуру Єльченка погодила американська сторона.

Нагадаємо, 19 липня 2019-го президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Чалого з посади посла України у США, а також із посади українського посла в Антигуа і Барбуда та в Республіці Тринідад і Тобаго, які він обіймав за сумісництвом.

Довідка. Володимир Єльченко – український дипломат. За 30 років дипслужби працював у Києві, Нью-Йорку, Відні, Москві.

Брав участь у миротворчій місії у Хорватії. Окупація Криму і війна на Донбасі припали його роботу послом у Росії. Тоді він був негайно відкликаний до Києва і за півтора року очолив українську делегацію в ООН.

Саме Єльченко обидва рази представляв Україну в ООН, коли нашу країну в 2000-2001 і в 2016-2017 роках обирали непостійним членом Ради Безпеки ООН.

На посаді постпреда України ООН Єльченко за останні роки багато разів брав участь у дискусіях з представниками РФ. Так, у 2017-му році на засіданні Радбезу ООН Єльченко продемонстрував фото 23-річного українського офіцера Андрія Кизила, який загинув на Донбасі.

Нагадаємо, що Білий дім розглядає дві кандидатури на посаду посла США в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: