fbpx
Сьогодні
10:14 19 Гру 2019

В ОПЗЖ вигадали новий спосіб кнопкодавства: відео

Фото Reuters

Нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" Сергій Ларін і Віктор Чорний сконструювали цілий механізм, що дозволяє кнопкодавити, не натискаючи на чужу кнопку пальцем.

Про це пише громадський рух "Чесно".

"На пленарному засіданні Верховної Ради 18 грудня Сергій Ларін застосував такий собі "кнопконатискач", змайстрований з трьох товстих книг та чогось схожого чи то на стоси паперу, чи то на папки. Для того, щоб натискання на кнопку за допомогою цього "винаходу" було непомітним, Ларін прилаштував над пультом для голосування листівки з написом російською мовою "Мы за мир"".

Відзначається, що під час голосування за поправку до законопроєкту про скасування депутатської недоторканності №2237 Ларін, сидячи на місці свого колеги по фракції Віктора Чорного, однією рукою натиснув на кнопку перед собою, а іншою привів у дію чудернацький "пристрій". У результаті цих дій на місцях Ларіна та Чорного спрацювали кнопки "за".

Під час голосування за іншу поправку до того самого законопроєкту Ларін правою рукою натиснув на кнопку на пульті Чорного, а "механізм", судячи з усього, підштовхнув ногою і отримав два голоси "за".

Згодом ноу-хау Ларіна використав Чорний, котрий кнопкодавив за відсутнього колегу.

"Чесно" відзначає, що ОПЗЖ є фракцією-лідером за кількістю кнопкодавів Верховної Ради 9-го скликання. Там наразі 8 порушників.

Рух відзначає, що кількість фактів кнопкодавства могла зрости через те, що 1 листопада набрав чинності закон про залежність розміру зарплати нардепів від участі в голосуваннях. Тепер депутату нараховують, умовно кажучи, зарплату за одне пленарне засідання лише в тому разі, якщо під час нього він узяв участь у не менш як 70% голосувань.

Якщо ж нардеп протягом місяця пропустив більш ніж 30% голосувань, він не отримає за цей місяць виплати на депутатську діяльність (так звана "друга депутатська зарплата").

Нагадаємо, що 18 грудня провели засідання аграрного комітету,яке тривало годин 6, між депутатами виникла бійка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: