fbpx
Сьогодні
21:49 19 Гру 2019

У Кабміні розповіли про безробіття і те, як з ним будуть боротися

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов розповів про позитивну тенденцію до зниження рівня безробіття.

Про це він написав у Facebook.

"Безробітне населення за професійними групами, не зважаючи на позитивну тенденцію до зниження рівня безробіття, ринок робочої сили в Україні все ж залишається розбалансованим. Саме невідповідність навичок та рівня кваліфікації безробітних реальним запитам з боку роботодавців є одним з факторів, які стримують успішне працевлаштування, а отже, і зниження загального рівня безробіття по країні", – розповідає міністр.

статистика

"Якщо дивитися на структуру безробітних не тільки в розрізі професійних груп, але й гендеру, то цікавим є два наступних спостереження. Серед жінок кількість безробітних збільшується зі зростанням рівня кваліфікації. Іншими словами українки радше стикаються з проблемою «скляної стелі». Ситуації, коли ти не можеш отримати підвищення, або бути прийнятим на високу посаду, виходячи з гендерних ознак, а не кваліфікації, якою володієш. Аніж мають справу з гендерним розривом в оплаті праці. З іншого боку, серед чоловіків найбільша кількість безробітних має найнижчий рівень кваліфікації та навичок. І ми хочемо це змінити!", – заявив Милованов.

Також в уряді повідомили, що працюють над наповненням державного геокадастру інформацією про сільськогосподарські земельні ділянки українців.

Нагадаємо, що 17 грудня Держгеокадастр відкрив інформацію про дозволи щодо зняття верхнього шару ґрунту. Також в уряді виступили за скасування права Держгеокадастру на розпоряджання землею.

А керівників всіх територіальних органів Держгеокадастру звільнили 10 грудня. Згодом в уряді оголосили перші конкурси на ці посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: