fbpx
Сьогодні
14:58 19 Гру 2019

Переговори щодо звільнення утримуваних тривають, - Кучма про зустріч в Мінську

Переговори з питання звільнення заручників у рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ) тривають, у п'ятницю 20 грудня сторони спробують провести скайп-конференцію.

"Нам не вдалося досягти того, чого хотілося. Не вдаватимуся в подробиці й не хочу кидати на когось звинувачення – переговорний процес триває. Ми сьогодні зустрілися у президента (Володимира Зеленського ), поговорили про результати, щойно я переговорив і з Гризловим. Треба все-таки спробувати завтра, не відкладаючи, провести скайп-конференцію з цього питання. Зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину", – заявив представник України в ТКГ Леонід Кучма.

Він зазначив, що невідомо, чи вдасться дійти згоди, але пообіцяв, що група докладе всіх зусиль, щоб утримувані українці змогли зустріти Новий рік удома.

Кучма також зазначив, що президент України Володимир Зеленський ставить питання звільнення утримуваних на перше місце, "у нього колосальне бажання домогтися результату".

Представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ із врегулювання на Донбасі Олексій Резніков повідомив, що під час засідання ТКГ у середу відбувався нормальний переговорний процес і немає підстав говорити про те, що щось відбулося не так.

"Я хотів би зазначити, що багато сьогодні було якихось витоків інформації про те, що нібито щось не так відбувалося, хтось щось зривав… Це нормальний переговорний процес, він дуже складний, має багато нюансів, технічних деталей і говорити про те, що щось зірвано, щось не відбулося, сьогодні немає таких підстав", – сказав він на прес-брифінгу в Офісі президента України.

Напередодні в Мінську сторони не погодили дату обміну утримуваними, не визначили дату нового перемир'я, заявивши про прихильність встановлення "режиму тиші", який було оголошено у липні 2019 року.

Раніше, Пристайко підтвердив, що у Мінську не домовились про списки на обмін полонених.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: