fbpx
Сьогодні
23:25 19 Гру 2019

На Одещині запустили біогазовий комплекс

На Одещині в смт. Окни запрацювала станція із виробництва біогазу. Біогазовий комплекс видає цілодобово електричну потужність 1,2 МВт.

Вироблена енергія подається в мережу за «зеленим тарифом», повідомляє Kurkul.com з посиланням на пресслужбу компанії «Зорг Біогаз Україна».

Зазначається, що біогазова станція в Окнах — це успішно реалізований «зелений» проєкт компанії «Зорг Біогаз». Станція працює за двохстадійною CSTR-технологією та складається з реактора об'ємом 3800 м3, доброджувача 3800 м3 і ТЕЦ Jenbacher.

На Одещині запустили біогазовий комплекс

Станція працює на 100% рослинній сировині — кукурудзяному силосі. Для забезпечення біогазової станції силосом знадобилося 500 га землі.

Німецький технолог біогазової галузі Д-р Ганс Фрідманн, з яким тісно співпрацює «Зорг Біогаз», дав свою оцінку роботи станції в Окнах.

«Я вважаю, що ця біогазова станція має дуже хороший потенціал і навіть може вийти на більшу потужність, ніж спочатку було заплановано. Для цього, звичайно, доведеться трохи попрацювати, накопити досвід. Що стосується обладнання, яке використовується на станції, – це в основному техніка німецького виробництва. Тут витриманий високий технічний стандарт», — сказав він.

На Одещині запустили біогазовий комплекс

Зазначається, що однією із складових успіху проєкту в Окнах була повна довіра замовника генеральному підряднику та неухильне виконання замовником усіх рекомендацій.

У 2020 році компанія «Зорг Біогаз» в співпраці з Д-ром Гансом Фрідманном ставить плани збільшити потужність станції в Окнах удвічі без змін конструкції, лише за рахунок додавання обладнання при порівняно незначних вкладеннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: