fbpx
Сьогодні
13:47 19 Гру 2019

На адмінмежі з окупованим Кримом відкрили сервісну зону для громадян

19 грудня на тимчасовому контрольному пункті в'їзду/виїзду (КПВВ) для автомобільного сполучення "Каланчак" (Херсонська область) відкрили сервісну зону.

Вона створена для комфортного перетину адміністративної межі з окупованим Кримом, а також надання адміністративних, транспортних та побутових послуг для громадян, передає пресцентр Кабміну.

Відкрив сервісну зону віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба. "Це – символічне місце, по один бік від якого – вільний простір, де будується європейська демократія, де держава дбає та захищає громадянина; а по інший бік – "руський мір". У "Каланчаку" зараз набагато комфортніше, ніж на КПВВ окупантів, адже Україна відкрила це з повагою до людини, її гідності, для забезпечення комфорту. Такі речі, як ця сервісна зона – наочна демонстрація того, як наша держава змінюється і стає європейською. Жителі півострова помічатимуть позитивні зміни на материку – це спростить нам повернення Криму", – зазначив віце-прем'єр-мінстр під час відкриття.

Віце-прем'єр-міністр окремо підкреслив, що цей пункт пропуску та сервісна зона є тимчасовими, і коли півострів буде деокупований, в їхніх функціях потреби більше не буде.

Замість традиційного перерізання стрічки присутні на відкритті за ініціативи Дмитра Кулеби зробили спільне селфі та написали про відкриття у Твіттері.

Довідка: Під час представлення голови Херсонської ОДА на КПВВ "Чонгар" 13 липня Президент України Володимир Зеленський наголосив, що створення сервісних центрів з автовокзалами та ЦНАПами на КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" необхідно завершити до 20 грудня. Будівництво нових КПВВ розпочалося 20 вересня 2019 року. Режимні зони в'їзду-виїзду "Чонгар" та "Каланчак" почали працювати 15 листопада цього року.

Сервісна зона КПВВ "Каланчак" включає:

• автостанцію (для сполучення з Херсоном, Одесою, Запоріжжям, Дніпром, Києвом, Новою Каховкою, на добу 5-10 рейсів);

• місця відпочинку подорожуючих та водіїв;

• Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) – надання первинної правової допомоги, консультаційний пункт, сервісний центр «Паспорт»;

• магазини, кафе.

На адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом відкрили сучасну сервісну зону для громадян

На адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом відкрили сучасну сервісну зону для громадян

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: