fbpx
Сьогодні
20:51 19 Гру 2019

Міністр оборони назвав закони, які трансформують ЗСУ до стандартів НАТО

Міністерство оборони очікує ухвалення Верховною Радою низки законопроєктів, які сприятимуть реформам в оборонній сфері. Серед них закони про оборонні закупівлі, про територіальну оборону, про військову поліцію тощо.

Про це Укрінформу розповів міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Верховна Рада повинна ухвалити низку законів, які б максимально сприяли впровадженню реформ в ЗСУ. Перше — це закон про оборонні закупівлі, який вже пройшов перше читання. Він буде доопрацьований і ухвалений, ми на це сподіваємось. Друге — це зміни до закону про національну безпеку. Це дасть можливість розв'язувати стратегічні питання і питання трансформації ЗСУ до стандартів НАТО. Ми також очікуємо ухвалення закону про військову поліцію. Це одне зі стратегічних питань, оскільки з наступного року ми плануємо розпочати її створення, а без закону це неможливо. Крім того, закон про особливості приватизації, оскільки у нас є багато підприємств, які Міноборони не потрібні: будівельні комбінати, магазини. Якщо вони підуть у загальну приватизацію, то і кошти спрямують до загального бюджету, а нам потрібно наповнювати спеціальний бюджет для купівлі квартир військовим. Також ми очікуємо ухвалення закону про територіальну оборону, оскільки це питання не зовсім врегульоване", – повідомив Загороднюк.

Крім того, міністр зазначив, що, крім законів, передбачається ухвалення кількох урядових постанов, однак ця процедура не така складна і тривала, як ухвалення законів.

Відповідаючи на запитання щодо співпраці міністерства з РНБО, Загороднюк запевнив, що комунікація відбувається регулярно. "З РНБО співпраця постійна. Я і з секретарем РНБО постійно спілкуюсь, і з Михайлом Ковалем (перший заступник секретаря РНБО — ред.), і з Сергієм Кривоносом (заступник секретаря РНБО — ред.)", – сказав він.

Раніше Загороднюк заявив, що наступні три ділянки розведення мають стати гуманітарними зонами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: