fbpx
Сьогодні
18:31 19 Гру 2019

Міністр фінансів пояснила, що цікавить МВФ в Україні

Міністр фінансів Оксана Маркарова пояснила, що цікавить МВФ в Україні. За її словами, це фіскальна політика, бюджет, податкова, митниця тощо.

Про це вона сказала НВ Бізнес.

"Домовленість про Програму з МВФ, яку ми досягли 7 грудня, це вже третя програма МВФ, в обговоренні якої я беру участь особисто. І кожен раз багато теорій змов щодо того, чому все відбувається не так швидко, чи навпаки — дуже швидко, і чому. Нагляд за банками завжди був частиною програм, бо це складова макроекономічної стабільності. МВФ — це кредитор, а кредиторів цікавить фіскальна політика, бюджет, податкова, митниця тощо. Колись більше, колись менше, в залежності від пріоритетів уряду також, але все одно цікавить. Є великий блок монетарної політики, є блок нагляду за банками, і там є пункт про приведення до базельських вимог і розкриття пов'язаних осіб. А ще у нас є європейська інтеграція. Наприклад, новий закон про фінансовий моніторинг — приведення законодавства у відповідність до четвертої і частково п'ятої директиви ЄС. Тому що для всіх країн-членів ЄС, або країн, які хочуть ними бути, це must have…", – пояснює міністр.

Також Маркарова вважає, що Україна зможе відмовитися від необхідності в нових програмах Міжнародного валютного фонду після завершення нової трирічної програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: