fbpx
Сьогодні
23:36 19 Гру 2019

Громади на Луганщині отримали "ЦНАПи на колесах" від ЄС та ООН: як вони працюють

Кремінський та Біловодський райони Луганської області у четвер, 19 грудня, отримали в рамках одного з компонентів проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування» нові мобільні Центри надання адміністративних послуг.

Передача мобільних ЦНАПів у Сєвєродонецьку була організована ПРООН в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Два автомобілі на базі Ford, які передані сьогодні, обладнані усім необхідним устаткуванням для надання адміністративних послуг. Використання мобільності і доступності Інтернету створить умови для розвитку е-урядування в громадах.

Громади на Луганщині отримали сучасні мобільні ЦНАПи від ЄС та ООН

Вартість двох машин разом з обладнанням становить 110 тис. доларів США.

У наступному році планується оснастити мобільними ЦНАПами КПВВ. Але це вже будуть великі автівки із більш значним спектром послуг.

Довідка. Мобільний ЦНАП – це транспортний засіб, в якому будуть надаватися адміністративні послуги, а також передбачені робочі місця для фахівців пенсійного фонду, юстиції, соціального захисту, тощо. Його головним завданням є наближення послуг до людей, які знаходяться на значній відстані від стаціонарних ЦНАПів та мешканців територій уздовж лінії зіткнення. Автомобіль має 2 робочих місця адміністраторів, обладнаних комп'ютерною технікою та програмним забезпеченням; 2 мобільних кейси – мобільний кейс-ЦНАП і кейс для енергоаудиту; відеоспостереження; GPS навігація; 3 види автономного опалення, вентиляцію, кондиціонер, 2 види штучного освітлення; дизель-генератор та туалетну кімнату з гарячою і холодною водою.

Раніше ПРООН підтвердили підтримку у відновленні, реформуванні й економічному зростанні України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: