fbpx
Сьогодні
09:40 18 Гру 2019

Трамп написав довгий та злий лист про імпічмент: деталі

Президент США Дональд Трамп надіслав листа до спікера Палати представників Ненсі Пелосі, в якому розкритикував демократів за розслідування щодо імпічменту та назвав себе жертвою спроби державного перевороту.

Його лист розміщений на сайті Білого дому.

Палата представників голосуватиме за затвердження статей обвинувачення у справі про імпічмент 18 грудня, лист був надісланий у вівторок ввечері. Американські ЗМІ називають лист безпрецедентним і відзначають, що подібного втручання президента ще не було.

У листі із 6 сторінок Трамп звинуватив спікера Палати представників Ненсі Пелосі в оголошенні "відкритої війни американській демократії".

"Ви здешевили важливість цього дуже потворного слова, імпічмент!", – написав Трамп у листі.

Трамп стверджує, що його "позбавили основної конституційної належної процедури з початку цієї афери щодо імпічменту", і "заперечували його основні права, надані Конституцією, включаючи право на представлення доказів".

Насправді голова юридичного комітету Палати представників публічно запрошував Трампа дати свідчення в процесі імпічменту, що також дозволило б його юридичній команді допитати свідків, але він відмовився.

"Більш справедливий процес отримали ті, хто звинувачувався в судових процесах салемських відьом", – написав Трамп.

У 17-му столітті американське місто Салем, штат Массачусетс, пережило період масової істерії, в результаті якої судили і стратили десятки людей за звинуваченням у чаклунстві.

Міський голова Салема Кім Дрісколл написала у Twitter, що президент повинен "вивчити історію", заявивши, що рішення щодо відьом були винесені за відсутності доказів, тоді як справа проти президента включає "достатньо доказів".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: