fbpx
Сьогодні
10:02 18 Гру 2019

Сьогодні у Мінську вперше після нормандської зустрічі відбудеться засідання ТКГ

18 грудня у Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи. Мають оновити план розмінування територій і домовитися врешті, як контролювати припинення вогню, яке має запанувати наприкінці року.

Це перша зустріч Тристоронньої контактної групи після перемов у "нормандському форматі". Згідно із домовленостями у Парижі, сьогодні мають узгодити дату та остаточні списки ув'язнених на обмін. Говоритимуть у Мінську і про розведення військ, а саме – на яких наступних трьох ділянках фронту воно відбудеться. Мають також оновити план розмінування територій і домовитися врешті, як контролювати припинення вогню, яке має запанувати наприкінці року.

В комюніке за результатами саміту в "нормандському форматі" вказано, що лідери України, Німеччини, Франції та РФ заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваними особами, пов'язаними з конфліктом, до кінця року на основі принципу "всіх на всіх", починаючи з "усіх встановлених на всіх встановлених".

10 грудня президент України Володимир Зеленський після завершення "нормандського саміту" заявив про погодження обміну, в рамках якого звільнять 72 українських заручника з ОРДЛО. Пізніше представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Валерія Лутковська заявила, що Київ у рамках першого етапу обміну "всіх на всіх" розраховує на повернення 77 українських заручників з ОРДЛО.

Раніше, Пристайко сказав, що списки на обмін можна буде уточнити після візиту Червоного Хреста в ОРДЛО.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: