fbpx
Сьогодні
11:05 18 Гру 2019

Порошенко зустрівся з "кіборгом" Марченком та привітав його з визволенням

П'ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з генерал-майором Дмитром Марченком, якого підозрюють у закупівлі бракованих бронежилетів і за якого він вніс заставу.

Про це Порошенко написав у Twitter.

"Щасливий особисто привітати "кіборга" Марченка з визволенням і подякувати за величезну роботу із захисту рідної землі, яку він робив протягом 5 років.

Хотів би подякувати генералу Марченку за справжню командирську позицію. Командир, як і капітан, йде останнім. Позиція, що "я не дозволю собі піти, поки моя команда буде знаходитися там" дійсно заслуговує на повагу.

Зараз намагаються підірвати довіру до армії, до українських офіцерів та генералів, які кинули все і у 2014 році пішли на фронт. Я буду робити все, щоб цього не допустити. Буду робити все, щоб чесне ім'я кожного українського офіцера, кожного воїна було захищено".

Порошенко показав ляльку з Duty-free знищеного тепер "Донецького аеропорту", яка для нього символізує Україну та її незламність.

Марченко подякував експрезиденту.

Київський апеляційний суд визначив як альтернативу тримання під вартою для Марченка заставу 20 млн грн. Активісти за три дні зібрали більше мільйона, а решту 19 мільйонів внесла родина Порошенків.

Довідка: 

У кінці червня Держбюро розслідувань провело 40 обшуків у посадовців Міноборони у справі про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України. Збитки для держави оцінили у 100 мільйонів гривень. За даними слідства, було закуплено 20 тисяч бронежилетів поганої якості і не придатні для проживання намети. Усього закупили 100 тисяч комплектів військової форми, за кожен вид одягу сплачено близько 10 зайвих мільйонів.

За даними слідства, Марченко за попередньою змовою з чотирма посадовцями закупили 11 тисяч неякісних бронежилетів "Корсар МЗс-1-4" на 100 млн грн.

Нагадаємо, 17 грудня Марченко вийшов з СІЗО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: