fbpx
Сьогодні
11:22 18 Гру 2019

Біля Ради продовжуються акції протесту проти земельної реформи

На площі Конституції біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва другий день триває акції протесту проти відкриття ринку сільськогосподарських земель.

Як повідомляє "Інтерфакс", біля будівлі парламенту зібралося кілька сотень людей. Протест відбувається під керівництвом Національного штабу захисту рідної землі, до якого увійшли партії ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", "Національний корпус", а також профспілки і Всеукраїнська аграрна рада.

Верховна Рада перебуває під посиленою охороною Національної поліції та Національної гвардії, на місці є також працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Обстановка залишається спокійною, сторони не вдаються до жодних активних дій.

17 грудня біля будівлі ВР відбувалися одночасно чотири акції протесту.  Правоохоронці розібрали та винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники. У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки та димові шашки. Було видно також використання сльозогінного газу, проте хто саме його застосував, невідомо.

Згодом радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що внаслідок сутичок учасників протестів і правоохоронців біля Верховної Ради у вівторок постраждали 17 правоохоронців, було затримано 26 осіб.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: