fbpx
Сьогодні
12:12 18 Гру 2019

Баканов розповів, як збирається мотивувати працівників Служби безпеки

Глава СБУ Іван Баканов заявляє, що кількість співробітників служби після реформи скоротиться, а мотивуватимуть їх зарплатами і житлом.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Безумовно, це заробітна плата. У новому законопроекті вирішення цього питання ми передбачили. І якщо у нас вийде, то це буде одним із чинників, які впливають на мотивацію.

Поліпшення житлових умов – це другий важливий момент, і ми вивчимо можливості, які у нас є, зокрема і досвід МВС за лізинговою програмою".

Також, за словами Баканова, планують скасувати бюрократію всередині системи і надати співробітникам можливість реального професійного зростання.

Він додав, що наразі основне завдання – змінити підхід до роботи СБУ: "ми не обслуговуємо політичні еліти, ми системно забезпечуємо національну безпеку України".

За словами Баканова, служба більше зосередиться на протидії злочинам: збиратиме інформацію, виявлятиме і передаватиме в органи, які конкретно проводитимуть розслідування цих злочинів.

Змінити підхід до роботи СБУ в усіх напрямках, на його думку, також допоможе ефективний громадський контроль.

Баканов відзначив, що у новому законопроєкті щодо СБУ "враховано і сучасну оперативну обстановку, і конфлікт, і можливість президента під час виникнення додаткових загроз збільшувати штат співробітників СБУ".

Наразі, попри те, що СБУ будуть демілітаризувати, а штат скорочувати, контррозвідка на практиці посилиться за рахунок кількості мотивованих співробітників, підвищення рівня технічної оснащеності та нових підходів до реалізації поставлених завдань.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: